Vloerverwarming en PVC vloeren

Vloerverwarming en pvc vloeren; de ideale combinatie

Wanneer u gaat verhuizen zijn er veel keuzes die u moet gaan maken, zoals: de bestaande meubels meenemen of nieuwe kopen, welke zonwering is geschikt en is het handig om vloerverwarming te nemen? Bij die laatste keus kunnen wij ondersteuning bieden. Het is namelijk mogelijk om in bestaande woningen waarin nog geen vloerverwarming aanwezig is, deze te installeren. Dit gaat in samenwerking met het bedrijf: JK vloerverwarming. Zo kunt u kiezen voor een nieuwe (PVC) vloer in combinatie met vloerverwarming. In overleg met JK en u als klant worden de data op elkaar afgestemd, zodat alles zo vlot mogelijk achter elkaar kan gebeuren.

Voordelen van vloerverwarming

JK vloerverwarming heeft een speciale methode ontwikkeld om in een bestaande vloer de verwarmingsbuizen te kunnen plaatsen. In de dekvloer wordt een compleet sleuvenpatroon uitgeslepen, waarin deze buizen komen te liggen. Deze sleuven worden dichtgezet met een twee-componenten Epoxy. Dit zorgt ervoor dat de vloer vlak blijft en er geen deuken ontstaan bij de sleuven. Het belangrijkste voordeel is dat de verwarmingsbuizen direct onder de vloerafwerking liggen, waardoor de temperatuur sneller en nauwkeuriger kan worden afgesteld. Het wordt dus eerder warm in huis en het scheelt ook in de stookkosten.

Vloerverwarming en soorten vloeren

Er zijn verschillende vloeren die gelegd kunnen worden in combinatie met vloerverwarming, maar het meest gebruikte materiaal is PVC. PVC wordt namelijk rechtstreeks op de vloer verlijmd, zodat de warmte hier gemakkelijk doorheen kan. Dit geldt ook voor marmoleum. Het is ook mogelijk om hout of laminaat te leggen bij uw vloerverwarming. Het duurt hierbij echter wel langer voordat de warmte is doorgedrongen in uw woning. Dit komt door de stille, isolerende luchtlaag die tussen de vloer en de dekvloer zit.

Advies over vloerverwarming en uw ideale vloer

Woninginrichting van Kooten uit Veenendaal werkt samen met JK vloerverwarming. Kom naar de winkel voor advies en het bespreken van de mogelijkheden.

 

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik ben op de hoogte van wat er met mijn persoonsgegevens gebeurt en ga akkoord met de privacyverklaring.