Gordijnen Veenendaal

Stijlvolle gordijnen in elke kleur, stijl of functie

Gordijnen zijn de ideale sfeermakers voor elk interieur. Niet alleen zorgen ze ’s avonds voor een intieme sfeer en omlijsten overdag de ramen, ook zorgen ze voor een prettige akoestiek in de ruimte. Bij Woninginrichting Van Kooten in Veenendaal bieden we alle keuze in overgordijnen, inbetweens, vitrages en vouwgordijnen en deze worden op maat gemaakt. Kies uit ons grote aanbod eigentijdse kleuren en structuren of kijk eens rond tussen onze exclusieve trendstoffen. Verduisterend of juist transparant, of moeten de gordijnen andere speciale eigenschappen hebben in kleur, stijl of functie, ons team geeft graag vakkundig advies om de juiste gordijnen te kiezen.

Vouwgordijnen
Vouwgordijnen
Overgordijnen
Overgordijnen
Inbetweens / vitrage
Inbetweens / vitrage

Overgordijnen, inbetweens en vitrages

Woninginrichting Van Kooten uit Veenendaal heeft verschillende type gordijnen in de collectie. Iedereen kent wel de klassieke overgordijnen. Deze sluiten het raam af en zorgen ervoor dat anderen niet naar binnen kunnen kijken. Vitrages zijn transparante siergordijnen die het naar binnenkijken bemoeilijken, maar niet onmogelijk maken. Tevens filteren ze het zonlicht een beetje. Tussen overgordijnen en vitrages in vind je de zogeheten Inbetweens. Deze gordijnen zijn transparanter dan overgordijnen, maar niet zo transparant als vitrage. Goed voor privacy en het doorlaten van daglicht.

Welke transparantie gordijnen is geschikt voor mij?

Welk type gordijnen je gebruikt, hangt eigenlijk af van de ruimte waar deze komen te hangen. Inbetweens zijn ideaal voor huiskamers, waar een speelse vitrage ideaal is voor het keukenraam. Overgordijnen sluiten de buitenwereld buiten en zijn daarom geliefd voor de slaapkamer en voor de huiskamer.

Gordijnen combineren met raamdecoratie

Uiteraard zijn inbetweens of vitrages ideaal te combineren met overgordijnen. Het combineren van raamdecoraties geeft een weelderige uitstraling. Bovendien heb je zo overdag je privacy én daglicht dankzij de eerste twee, terwijl in de avonduren de overgordijnen gesloten kunnen worden. Samen vormen ze een isolerende laag. Overigens kunnen inbetweens zeer goed gecombineerd worden met shutters. En combineer je gordijnen gemakkelijk met lamellen of luxaflex.

Gordijnen kopen bij Woninginrichting Van Kooten in Veenendaal

Alle voordelen en verschillende soorten van gordijnen moet u eigenlijk zelf ervaren. Laat u inspireren door de mogelijkheden en kom gerust eens langs in onze winkel om onze uitgebreide collectie gordijnen te komen bekijken. Een bepaalde kleur of toepassing in gedachten? Onze woonadviseurs helpen u graag om de juiste gordijnen te vinden. Je kunt onze stalen ook een dagje mee naar huis nemen om te kijken hoe de kleur in jullie huis uitpakt en of het bij je inrichting past. Van harte welkom in onze winkel aan de Patrimoniumlaan 39-41 in Veenendaal!

FAQ

Kun je gordijnen zelf wassen?

Ja, je kunt gordijnen zelf wassen. Bekijk altijd het wasvoorschrift op de staal voordat je de gordijnen gaat wassen. Iedere stof is namelijk anders. Het standaard voorschrift is als volgt:

  • Doe de gordijnen in de wasmachine;
  • Gebruik het wolwasprogramma op 30 graden;
  • Voeg 40ml wasmiddel voor de fijne was toe.

Hang de gordijnen na het wassen nat terug aan de rails. Strijken is dan niet nodig. Was je gordijnen 1 á 2 keer per jaar.

Welke transparantie kies ik?

Er zijn drie soorten transparanties: transparant, semi-transparant en verduisterend. Welke transparantie je kiest, hangt af van de ruimte en je persoonlijke smaak. Kies voor een voile of inbetween gordijn als je voldoende licht wilt behouden. Dit is vooral populair in de woonkamer. Ga voor een verduisterend gordijn als je een compleet donkere slaapkamer of kinderkamer wilt. Transparante voile wordt regelmatig gecombineerd met andere raamdecoratie.

Kan ik gordijnen combineren met andere raamdecoratie?

Dat kan zeker. Gordijnen staan prachtig in combinatie met plisségordijnen, vouwgordijnen of houten jaloezieën. Hierdoor heb je veel controle over de lichtinval en privacy. Overgordijnen zijn ook mooi te combineren met transparante voile/vitrage. Door te combineren creëer je een stijl die het beste bij jou past.