PVC vloeren Veenendaal

Sfeervol, duurzaam en praktisch in onderhoud

Een breed assortiment PVC vloeren van alle gerenommeerde merken, koop je bij Woninginrichting Van Kooten in Veenendaal. Steeds meer mensen kiezen voor de voordelen van een PVC vloer. PVC stroken zijn makkelijk, duurzaam, comfortabel en mooi. Makkelijk dankzij het eenvoudige onderhoud, duurzaam dankzij de sterke toplaag en constructie en comfortabel dankzij de warme uitstraling. En mooi? Kom dat zelf maar eens beoordelen.

PVC vloer met houtlook
PVC vloer met houtlook
PVC vloer met tegel- of betonlook
PVC vloer met tegel- of betonlook
PVC vloer Hongaarse punt
PVC vloer Hongaarse punt
PVC vloer visgraat
PVC vloer visgraat

Breed assortiment PVC vloeren in Veenendaal

Voor elke woonstijl en smaak is er een geschikt dessin verkrijgbaar. Kies voor een klassieke houten vloer of vierkante, stoere tegels met een beton look.
Droomt u van een vloer met een luxueuze uitstraling? Ga dan voor een vloer met een visgraatmotief of een Hongaarse punt. Een PVC vloer met Hongaarse punt staat garant voor een authentieke sfeer. Met extra brede pvc vloeren van vinyl laat u uw woning optisch ruimer lijken.

De PVC vloeren hebben een gedetailleerde oppervlaktestructuur, extra matte afwerking en goed passende groeven. De vloeren hebben hierdoor een natuurlijke uitstraling. De vloeren zijn bovendien zacht en comfortabel waardoor u –zelfs met blote voeten- heerlijk op de vloer kunt lopen.
Woninginrichting Van Kooten uit Veenendaal bied je prachtige natuurlijke PVC dessins variërend in stijl. Deze zijn allemaal voorzien van een PU coating voor extra slijtvastheid. Ons advies en technische kennis, hoogwaardige materialen en  professionele montage zorgen voor vloeren waar je ook bij intensief gebruik jarenlang plezier van heeft.

Vloerverwarming en PVC vloeren

PVC vloeren zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling. Dit geeft een gelijkmatige en behaaglijke warmte door de gehele ruimte. PVC vloeren zijn relatief dun en worden direct op de (geëgaliseerde) vloer gelijmd, waardoor de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen is. Heb je nog geen vloerverwarming in jouw bestaande woning, maar wil je dit wel? Naast het leveren en leggen van een duurzame PVC vloer, kunnen wij ook de vloerverwarming voor je regelen in samenwerking met een externe partij.
Vloerverwarming is comfortabel, milieubewust en geschikt voor elk interieur. Voorheen waren enkel tegelvloeren geschikt om vloerverwarming onder te installeren, maar tegenwoordig zijn de meeste systemen ook geschikt voor tegels, PVC en gietvloeren. Wilt u een PVC vloer door ons laten aanleggen? Dan is het belangrijk om het opstookprotocol van de vloerverwarming uitvoering toe te passen. U leest hier welke stappen u onderneemt om het opstook- en afkoelprotocol uit te voeren.

 pvc-vloer-veenendaal

Visgraat en Hongaarse punt pvc vloeren

Een PVC vloer is stijlvol en past bij elke ruimte én elk interieur. Doordat de PVC vloer op verschillende manieren gelegd kan worden, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo hoeven de planken niet perse recht naast elkaar geplaatst te worden, maar kun je ook kiezen voor andere legpatronen. De visgraat en de Hongaarse punt zijn hier goede voorbeelden van. Aangezien deze twee legpatronen vaak door elkaar gehaald worden, leggen we je graag het verschil uit tussen de visgraat en Hongaarse punt.

Visgraat pvc vloeren: Visgraat pvc vloeren zijn weer helemaal hip. Je ziet dit legpatroon vaak in woningen, maar ook in winkels en showrooms. Dit legpatroon creëer je door de planken loodrecht op elkaar te leggen. Er ontstaat hierdoor een “visgraat”. De visgraat vloer heeft een klassieke en luxueuze uitstraling en doet je denken aan de herenhuizen van vroeger.

Hongaarse punt pvc vloeren: De Hongaarse punt pvc vloer is iets minder bekend dan de visgraat vloer. Qua uiterlijk hebben de twee vloeren veel gemeen, maar als je goed oplet zul je het verschil zien. Zo worden bij een Hongaarse punt de planken in een hoek van 45 of 60 graden gelegd. Er ontstaat hierdoor een puntvorm, die ook wel de “sergeantstreep” genoemd wordt.

Het verschil tussen de twee vloeren zit hem dus met name in de groeven en belijning. Zo zijn de groeven trapsgewijs bij een visgraat vloer, terwijl bij een Hongaarse punt het bovenste gedeelte van de planken tegen elkaar ligt.

PVC vloer als trapbekleding

De trap is een klus die vaak vergeten wordt. Dat terwijl met een beetje aandacht de trap een heuse eyecatcher wordt in huis. Zo kunt u kiezen uit verschillende soorten trapbekleding. Met name PVC is een ideale keuze omdat dit materiaal een geluiddempend karakter heeft. PVC heeft bovendien een strakke uitstraling en heeft maar weinig onderhoud nodig. PVC is wat stugger dan bijvoorbeeld hout of laminaat, waardoor de trap niet te glad wordt. PVC is beschikbaar in verschillende kleuren, soorten en stijlen. U trekt hierdoor uw interieurstijl makkelijk door in de trap. Kies bijvoorbeeld voor een houtlook of een betonlook structuur voor uw trap. Een houtlook past goed bij een landelijk interieur, terwijl de betonlook goed staat bij een industriële inrichting.

Ontdek onze PVC vloeren in onze winkel in Veenendaal

Alle voordelen van PVC vloeren moet je eigenlijk zelf ervaren. Laat je inspireren door de mogelijkheden en kom gerust eens langs in onze winkel om onze uitgebreide collectie PVC vloeren te komen bekijken. Een bepaalde kleur of toepassing in gedachten? Onze woonadviseurs helpen je graag om de juiste PVC vloer te vinden. Je kunt onze stalen ook een dagje mee naar huis nemen om te kijken hoe de kleur in jullie huis uitpakt en of het bij je inrichting past. Van harte welkom in onze winkel aan de Patrimoniumlaan 39-41 in Veenendaal!

Bezoek winkel

FAQ

 • Waarom voor een PVC vloer kiezen?

  Een PVC vloer is een stille vloer als je er overheen loopt, deze dempt namelijk geluid. Ook zijn deze vloeren slijtvast en zeer makkelijk in het onderhoud. Bovendien zijn ze vochtbestendig.

 • Wat is het verschil tussen click PVC vloeren en lijm PVC vloeren?

  Een click PVC wordt op dezelfde manier gelegd als een gewone laminaatvloer, dus zwevend. Het voordeel is dat het ook makkelijk zelf is te leggen en makkelijk is te demonteren en mee te nemen naar een andere woning. Click PVC is wel een ondervloer nodig. Het is daardoor als PVC vloer erg geschikt in appartementen, waarbij 10decibel de geluidsnorm is. Lijm PVC vloer wordt direct vastgelijmd op de ondergrond. Het voordeel is dat de vloer luchtdicht en stevig vastligt, wat zorgt voor minder loopgeluid. Er is dus geen ondervloer nodig en er zijn allerlei mooie legpatronen mee te maken. Voorwaarde is wel dat de ondergrond volledig vlak is, want elk bultje is te zien en voelen.

 • Is een PVC vloer geschikt voor vloerverwarming?

  PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor gebruik boven een vloerverwarming. Het geleidt de warmte erg goed en heeft een minimale weerstand.

 • Waar een PVC vloer kopen?

  PVC vloeren zijn er in allerlei tinten en dessins, die in een showroom zijn te bekijken. Deskundige medewerkers geven daarbij graag advies over de mogelijkheden. Er zijn ook voorbeeldstalen die mee naar huis zijn te nemen om te kijken hoe het bij de inrichting past.