Vinyl vloeren

Vinyl van nu

Bij een vinyl vloer hebben veel mensen een ouderwets beeld. Tegenwoordig is het echter een modieus materiaal met veel soorten patronen, kleuren en dessins. Houtstructuur, tegelmotief of een grintprint zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden.

Stille vloeren

Een groot voordeel van vinyl is dat de vloeren zeer stil zijn. Zowel omgevingsgeluid als contact geluid wordt gedempt door het materiaal. Het is niet per se nodig om een ondervloer onder de vinyl vloer te plaatsen. Mocht het wel nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer de cement dekvloer niet helemaal glad is of als er tegels liggen die niet weg mogen worden gehaald, dan kan er een harde ondervloer worden gebruikt. De basis moet altijd van hard materiaal zijn, anders kan er gemakkelijk iets door het vinyl heen prikken. De randen van het vinyl worden vastgezet met een laagje kleefband en de naden worden dichtgemaakt met een PVC las om ze waterdicht te maken.

Makkelijk te onderhouden

Vinyl vloeren zijn ook makkelijk in het onderhoud. Goede merken vinyl, zoals Novilon, hebben een sterke coating laag (Diamond Seal) welke beschermt tegen krassen en helpt om slijtage te voorkomen waardoor de vloeren heel lang mooi blijven. Ze kunnen gewoon worden gedweild of afgenomen met een natte doek. Knoeien is geen probleem, omdat de meeste vlekken makkelijk te verwijderen zijn van het vinyl.

Vinyl wordt afgerold van rollen van 200, 300 of 400 cm breed en zo gelegd in de ruimte. Dit geeft het geheel een rustige uitstraling en zorgt voor een minimaal aantal naden. Bij het leggen wordt er altijd op gelet dat de motieven, zoals een planken- of tegelmotief, doorlopen en netjes aansluiten op elkaar.

Collectie

Woninginrichting Van Kooten heeft een schitterende collectie vinyl in het assortiment. Vinyl vloeren zijn mooi, gemakkelijk, comfortabel, duurzaam en makkelijk in onderhoud. Door het enorme aanbod van motieven en kleuren is er altijd wel een vinyl dat bij u past.

Bij Woninginrichting Van Kooten uit Veenendaal vindt u de volgende merken vinyl: Novilon, Interfloor en Ambiant. Woninginrichting Van Kooten mag zich officieel Novilon Friend noemen.

 

Gewijzigde openingstijden

Let op: In De vakantieperiode week 28 t/m 34 - 2021 werken wij uitsluitend op afspraak!

Vrij binnenlopen:
Maandag 13.30-17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag 9.30-17.30 uur

Op afspraak: 
Vrijdagavond 18.00-21.00 uur
Zaterdag 9.30-17.00 uur
Bel 0318-514 457 om een afspraak te maken