Houten vloeren

Een erg mooi, natuurlijk product is de houten vloer ofwel lamelparket. Doordat deze bestaat uit echt hout, is iedere plank anders. De vloer is dus altijd uniek en heeft een robuuste sfeer. De vloer gaat jarenlang mee en is zeer sterk wanneer deze goed wordt onderhouden. Er zijn allerlei kleuren houten vloeren te verkrijgen, elk met een eigen uitstraling en stijl. Bij iedere inrichting of woonstijl is het mogelijk om deze vloeren te leggen, omdat er een breed aanbod is en het een natuurlijke en neutrale sfeer heeft.

Een houten vloer leeft

Hout is en blijft een ‘levend’ product en dit houdt in dat het weer invloed heeft op de vloer. Wanneer het warm is of juist vochtig kan de vloer uitzetten en bij droogte krimpt deze weer. Bij het leggen moet er dus op worden gelet dat er voldoende ruimte is voor de vloer om te werken.

Onderhoud en ondervloer

Een lamelparket vloer van echt hout kan veel hebben, maar moet wel goed onderhouden worden. Hiervoor is speciale natuurzeep -en olie verkrijgbaar. Een groot voordeel van hout is dat deze kan worden geschuurd wanneer er bijvoorbeeld krassen inzitten. Zo is het mogelijk om de vloer helemaal te herstellen. Belangrijk is de ondervloer. Deze moet van zacht materiaal zijn en een goede isolerende en vochtwerende functie hebben. Afhankelijk van de woonsituatie kunnen er nog meer eisen aan de ondervloer zitten.

U bent van harte welkom in onze winkel om de collectie van houten vloeren te bekijken.

Woninginrichting van Kooten uit Veenendaal verkoopt lamelparket van Ambiant.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik ben op de hoogte van wat er met mijn persoonsgegevens gebeurt en ga akkoord met de privacyverklaring.