Zomertrends in raamdecoratie

Raamdecoratie is onmisbaar als je privacy wilt creëren, fel zonlicht buiten wilt houden en je huis beter wilt isoleren. Raamdecoratie is echter niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Zo vormen de gordijnen een belangrijk onderdeel van je interieur. Ben je benieuwd wat de laatste zomertrends in raamdecoratie zijn? Wij zetten drie trends voor je op een rijtje!

1. Natuurlijke materialen en kleuren

Natuurlijke materialen en kleuren zijn dé trend waar je - ook qua raamdecoratie - niet omheen kunt. Kies voor raamdecoratie van natuurlijke materialen zoals hout, linnen of bamboe. In de zomer zijn luchtige, linnen gordijnen bijvoorbeeld ideaal als je graag geniet van een briesje in de woonkamer of studeerkamer. Qua kleuren ga je voor zandkleurig, beige, groen of aardse tinten. Zorg ervoor dat de natuurlijke tinten een goede match vormen met de rest van je interieur. Natuurlijke kleuren en materialen zijn niet alleen hip, maar hebben ook een rustgevende uitstraling. Ze zijn hierdoor bij uitstek geschikt voor in de slaapkamer. Wedden dat jij lekker slaapt deze zomer? 

2. Materialen met een luxe uitstraling

Wil je je woning graag een luxe uitstraling geven? Ga dan bijvoorbeeld voor dikke, velours gordijnen of inbetweens met glans. Zo creëer je in een handomdraai een warme en chique look! Een andere optie zijn elektrische jaloezieën. Hoewel dit even een investering is, zul je hier jarenlang plezier van hebben. Zo zijn de jaloezieën super makkelijk te bedienen (ook vanuit bed of de bank) én geven ze je woning een compleet andere uitstraling. Qua kleuren zijn warme en luxe tinten zoals bordeauxrood, donkerbruin, donkerblauw, paars en donkergroen absolute aanraders. Voordeel van deze kleuren en materialen is dat ze ook na de zomer prima matchen met je interieur.

3. Duurzame raamdecoratie

Tot slot is duurzame raamdecoratie een belangrijke trend deze zomer. Zo kies je bij voorkeur voor raamdecoratie die isolerend werkt in de zomer en in de winter. Dikke gordijnen of houten jaloezieën zorgen ervoor dat de binnentemperatuur altijd aangenaam blijft: hoe warm of koud het buiten ook is. Je hebt hier het hele jaar door plezier van en geniet van een mooie look. Combineer de duurzame raamdecoratie met één van bovenstaande trends als je deze zomer wilt genieten van praktische én hippe gordijnen!

Bezoek onze winkel voor advies op maat

Nieuwsgierig naar onze collectie raamdecoratie? Laat u inspireren in onze winkel. Onze interieurspecialisten helpen u graag om de juiste raamdecoratie in Veenendaal te vinden. Wij verwelkomen u aan de Patrimoniumlaan 39-41 in Veenendaal.