Vouwgordijnen

Om een warme en huiselijke uitstraling te creëren doormiddel van raamdecoratie zijn vouwgordijnen een goede optie. Vouwgordijnen kleden een ruimte aan en doordat er veel soorten stoffen gebruikt kunnen worden kunt u zelf de sfeer en kleur bepalen.

Vouwen en baleinen

Een vouwgordijn is een gordijn welke, zoals de naam al doet vermoeden, opgevouwen wordt wanneer deze opgetrokken wordt. Dit maakt het echt tot een ander product, omdat bij de meeste raamdecoratie de stof wordt opgerold. Wanneer het vouwgordijn omhooggetrokken is, blijft er een breder stof pakket over dan bijvoorbeeld bij een rolgordijn. Zo blijft er toch wat licht buiten, maar zijn de ramen nog steeds sfeervol aangekleed. Een nieuwe optie is het top-down vouwgordijn. Met dit systeem kunt u de stof op elke hoogte van het raam hangen waarbij de boven- en onderzijde van uw raam vrij blijft. Zo behoudt u meer privacy in huis, maar kunt u nog wel naar buiten kijken.

Om ervoor te zorgen dat het vouwgordijn mooi strak hangt, worden er baleinen aangebracht. Deze kunnen naar keuze aan de voor- of achterkant worden gemaakt. Beide opties geven het gordijn een ander soort uitstraling. Het is ook mogelijk om een vouwgordijn zonder baleinen te nemen. Hierdoor komt deze wat losser en meer nonchalant te hangen.

Op maat gemaakte vouwgordijnen

De vouwgordijnen worden speciaal voor uw raam gemaakt, zodat ze precies goed komen te hangen. Dit maakt het ook mogelijk om zelf een stofsoort uit te kiezen die gebruikt wordt voor het vouwgordijn. Ook gordijnstoffen met patronen zijn een mogelijkheid. Hierbij wordt bij iedere vouw een extra stukje stof aangebracht, zodat het patroon kloppend blijft en mooi doorloopt. Het vouwgordijn kan ook verduisterend worden gemaakt met een verduisterende- of zonwerende stof. Dit maakt ze erg geschikt voor bijvoorbeeld de slaapkamer.

U bent van harte welkom om in onze winkel te komen kijken naar de verschillende mogelijkheden voor uw huis.

Woninginrichting van Kooten uit Veenendaal verkoop o.a. de volgende merken vouwgordijnen: BeCe, Ado, Luxaflex en Vadain.

 

Gewijzigde openingstijden

Let op: In De vakantieperiode week 28 t/m 34 - 2021 werken wij uitsluitend op afspraak!

Vrij binnenlopen:
Maandag 13.30-17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag 9.30-17.30 uur

Op afspraak: 
Vrijdagavond 18.00-21.00 uur
Zaterdag 9.30-17.00 uur
Bel 0318-514 457 om een afspraak te maken