Voordelen van tapijt

PVC vloeren en gietvloeren zijn ontzettend populair en geven het interieur een strakke en moderne uitstraling. We moeten tapijt echter niet vergeten bij het uitzoeken van de juiste vloerbedekking. Tapijt heeft namelijk zeer veel voordelen en de uitstraling is al lang niet meer hetzelfde als dat jaren geleden het geval was. Tapijt heeft niet langer een stoffig imago maar is zelfs weer helemaal hip! Wij vertellen je graag meer over de voordelen van tapijt.

Tapijt voor comfort

Een van de grootste voordelen van tapijt is het comfort dat deze vloerbedekking biedt. Tapijt voelt heerlijk zacht en warm aan onder je voeten. Zeker in de winter is dit zeer prettig. Ook is het voor kinderen vaak prettig om te spelen of te kruipen op vloerbedekking.

Meer sfeer in het interieur door tapijt

Tapijt is verkrijgbaar in talloze kleuren, patronen en structuren waardoor het zeker geen duffe uitstraling hoeft te hebben. Je kunt tapijt zelfs gemakkelijk online kopen. Voor een romantische en knusse uitstraling kies je voor hoogpolige vloerbedekking, terwijl een vintage patroon zorgt voor een stoere look. Tapijt past uitstekend thuis in verschillende interieurstijlen, van een Scandinavisch interieur tot een industrieel interieur. Door gebruik te maken van vloerkleden kun je ook afwisselen met structuren.

Geluiddempend effect van tapijt

Een harde vloer, zoals een houten vloer of laminaatvloer, kan veel geluid weerkaatsen. Dit is vervelend als je huisdieren in huis hebt, de kinderen graag rondrennen of je regelmatig op hakken loopt. Tapijt werkt geluiddempend waardoor dit een stille vloer is. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je buren. Ook in je eigen woning zorgt vloerbedekking voor goede akoestiek, waardoor je geen last hebt van een storende galm.

Tapijt is warmte-isolerend

Ten slotte zorgt tapijt ervoor dat warmte in huis wordt vastgehouden. Hierdoor kun je flink wat energie besparen in de winter! Vloerbedekking is dan ook een uitstekende duurzame investering voor je woning. Het is zelfs mogelijk om vloerverwarming onder het tapijt te laten plaatsen als jij een echte koukleum bent.

Bezoek onze winkel in Veenendaal voor advies op maat

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van tapijt bij Woninginrichting Van Kooten? Laat u inspireren in onze winkel. Onze interieurspecialisten helpen u graag om het juiste vinyl te vinden. Wij verwelkomen u aan de Patrimoniumlaan 39-41 in Veenendaal.

WONINGINRICHTING WINKEL