Raamdecoratie: mogelijkheden, tips en tricks

Raamdecoratie is er in allerlei vormen, maten en stijlen. Niet alleen is raamdecoratie functioneel, maar ook geef je hiermee sfeer aan jouw interieur. Wil jij weten welke raamdecoratie het beste aansluit bij jouw situatie? Lees dan snel verder om meer te weten te komen dan de verschillende mogelijkheden van de meeste populaire en stijlvolle raamdecoratie in Veenendaal.

Rolgordijnen uitzoeken

Rolgordijnen zijn ideaal voor in de slaapkamer. Zo zijn rolgordijnen eenvoudig te bedienen en houden ze veel licht tegen, helemaal als je kiest voor verduisterende rolgordijnen. Wil jij het zo donker mogelijk maken in de slaapkamer? Dan is het mogelijk om de zijkant van een cassette te voorzien die de gordijnen geleid. Dit houdt het licht optimaal tegen en voorkomt geklapper bij het openstaan van ramen. Rolgordijnen zijn er in allerlei kleuren en patronen. Dit maakt dit type raambedekking ook zeer geschikt voor de baby- en kinderkamer.

Stijlvolle plisségordijnen

Plisségordijnen geven je slaapkamer of woonkamer direct een luxe uitstraling. Deze gordijnen zijn voorzien van een enkele plooi, de plissé. In tegenstelling tot gordijnen die je openschuift, open je de plisségordijnen verticaal. Enkele voordelen van dit type gordijn is dat het plisségordijn een geluiddempende werking heeft en op ieder type raam past. Hierdoor is dit type gordijn uitermate geschikt voor bijzondere constructies of ramen met glas in lood. Je kan ze zowel openen van bovenaf als onderaf. Hierdoor komt er veel licht binnen en beschik je toch over voldoende privacy.

Vouwgordijnen voor iedere woonstijl

Door middel van vouwgordijnen krijgt jouw woon- of slaapkamer een uniek uiterlijk. Deze gordijnen open en sluit je door ze te vouwen in plaats van op te rollen. Ook op het gebied van vouwgordijnen zijn er verschillende mogelijkheden, kleuren, patronen en stoffen beschikbaar. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende vouwgordijnen in de slaapkamer. Vouwgordijnen passen goed in een landelijk, licht en natuurlijk interieur.

De voordelen van jaloezieën

De jaloezie is een uitstekend voorbeeld van tijdloze raamdecoratie. Jaloezieën zijn ideaal omdat je eenvoudig en snel kunt reguleren hoeveel licht je binnenhaalt. Ook regel je gemakkelijk de mate van privacy dankzij de kantelbare delen. Jaloezieën worden vaak gebruikt voor het keukenraam of in de badkamer. Doordat dit type raamdecoratie verkrijgbaar is in verschillende materialen, zijn ze geschikt voor iedere woonruimte.

Raamdecoratie kopen in Veenendaal

De keuze in raamdecoratie en gordijnen is in onze winkel in Veenendaal ontzettend groot. Maar voor welk type gordijnen of jaloezieën kun je nu het beste kiezen om je interieur helemaal af te maken? Laat dat maar aan de expertise van onze woonadviseurs over. 

Gewijzigde openingstijden

Vrij binnenlopen:
Maandag 13.30-17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag 9.30-17.30 uur

Op afspraak: 
Vrijdagavond 18.00-21.00 uur
Zaterdag 9.30-17.00 uur
Bel 0318-514 457 om een afspraak te maken