Raambekleding kiezen die past bij jouw huis

Ruime collectie raamdecoratie, passend voor iedere huisstijl

Raambekleding is onmisbaar in je interieur. Zo kun je met de juiste raambekleding privacy creëren, warmte binnenhouden of juist voor verkoeling zorgen, geluid dempen en meer sfeer in huis brengen. Ben je benieuwd welke raambekleding het beste bij jouw interieur en wensen past? Wij helpen je graag bij deze keuze!

Gordijnen

Gordijnen maken je interieur compleet. Gordijnen hebben bovendien een verduisterend effect én voorkomen inkijk in huis. In de slaapkamer zijn verduisterende gordijnen een absolute aanrader. Wel is het belangrijk om te weten dat verduisterende gordijnen zijn gemaakt van een dikkere stof dan lichtdoorlatende gordijnen. Een ruimte kan hierdoor wat kleiner lijken.

Ben je op zoek naar gordijnen die wat licht doorlaten maar wel dichter zijn dan bijvoorbeeld vitrage? Kies dan voor in-betweens. Deze gordijnen laten voldoende licht door, maar zorgen wel voor warmte en sfeer in huis. Eventueel kun je in-betweens en verduisterende gordijnen ook met elkaar combineren. Plaats twee rails achter elkaar en geniet van de voordelen die beide soorten gordijnen je bieden. Deze optie biedt bovendien ontzettend veel verschillende stylingsopties.

Plisségordijnen

Plisségordijnen lijken qua uitstraling veel op rolgordijnen maar zijn speelser door hun vouwen. Je hebt de keuze uit plisségordijnen met kleine of grote vouwen. Ook zijn plisségordijnen verkrijgbaar in verschillende stoffen. Dikkere plisségordijnen hebben een verduisterend effect en werken isolerend.

Plisségordijnen zijn de ideale oplossing als je wilt voorkomen dat mensen makkelijk naar binnen kijken. Zo kun je de gordijnen deels gesloten houden. De inkijk wordt op deze manier vermindert, terwijl je wel voldoende lichtinval behoudt.

Plisségordijnen kunnen worden gecombineerd met andere soorten gordijnen. Bedek bijvoorbeeld een groot deel van de ramen met verduisterende gordijnen (ideaal als je graag een donkere ruimte wilt kunnen creëren en warmte buiten wilt houden) of kies voor handige in-between gordijnen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn makkelijk te installeren en zijn multifunctioneel. Een rolgordijn onderscheidt zich van een plisségordijn doordat hij glad naar beneden hangt en geen vouwen vertoont. Het rolgordijn rolt zich bovenaan op zodat het rolgordijn nagenoeg onzichtbaar is als hij opgerold is. Het rolgordijn is hierdoor een zeer geschikte keus voor in bijvoorbeeld een minimalistisch interieur waarin je voor zo min mogelijk afleiding wilt zorgen.

Raamdecoratie kopen bij Woninginrichting van Kooten uit Veenendaal

In onze winkel in Veenendaal is de de keuze in raamdecoratie ontzettend groot. Maar voor welk type gordijnen of jaloezieën kun je nu het beste kiezen om je interieur helemaal af te maken? Laat dat maar aan de expertise van onze woonadviseurs over. Ons team denk graag met je mee en kan allerlei mogelijkheden laten zien in kleur, uitvoering en afwerking. Met hun gevoel voor kleur weten ze verrassende combinaties te creëren om jouw interieur juist dàt karakter geven waar je naar zoekt.