Hip in pastel: Dit is de modekleur van het voorjaar

Zó style je pastelkleuren in je interieur!

Pastel is een hippe en elegante modekleur die je overal tegenkomt: van woonaccessoires tot aan muurverf en meubelstukken. Het gevaar met pastelkleuren is echter dat het geheel te soft kan worden. Door te kiezen voor de juiste raamdecoratie zorg je voor balans in je interieur. Zo maak je met pastelkleuren voor je raam een statement en crepeer je een sfeervolle ruimte met een zachte lichtinval. Pastelkleuren zijn bovendien makkelijk te combineren met verschillende woonstijlen. In dit blog vertellen we je graag meer over hoe je pastelkleuren kunt matchen met de juiste raamdecoratie.

Natuurlijke look met pasteltinten

Laat een interieur met pastelkleurige meubels en accessoires goed tot zijn recht komen met een neutrale en tijdloze kleur gordijnen. Denk hierbij aan kleuren zoals peper&zout, kiezel, gebroken wit, zilvergrijs of naturel. Creëer een natuurlijke uitstraling met gordijnen van 100% linnen of een linnenlook. Andere opties om een vrolijke en zachte sfeer te behouden in huis is door te kiezen voor vouwgordijnen of transparante gordijnen.

Combineer pastelkleuren met hout

Wil je een warme uitstraling creëren én een stoer gevoel houden? Combineer de pastelkleuren dan met hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houten jaloezieën of houten woonaccessoires en meubelstukken zoals een houten tafel of houten kruk. Hout vormt de ideale match met je zachte, pastelkleuren. Kies eventueel voor zwarte of donkergrijze jaloezieën van hout als je je interieur nog meer pit wilt geven.

Pastel met een stoere touch

Houd je van pastelkleuren, maar wil je absoluut geen soft interieur? Kies dan voor een stoere touch. Deze touch creëer je met behulp van donkere raamdecoratie, bijvoorbeeld in het antraciet of donkergrijs. Kies liever niet voor de kleur zwart. Zwart is weliswaar stoer en warm, maar kan te overheersend zijn in een pastel interieur. Antraciet en donkergrijs zijn net iets lichter en passen hierdoor beter bij de pasteltinten. Kies bijvoorbeeld voor jaloezieën in deze kleur. Ook 100% linnen gordijnen in kleuren zoals taupe en donkerblauw geven je interieur een stoere look en passen perfect bij bijvoorbeeld een mintgroene bank met gele kussentjes en accessoires.

Tips voor een make-over

Pastelkleuren vind je overal terug. Van een bijzettafeltje tot aan kussentjes, kaarsen of een broodrooster: je kunt pasteltinten in elk detail terug laten komen.
Pastelkleuren kun je goed met elkaar combineren. Alle kleuren hebben dezelfde diepte en ondertoon en passen hierdoor goed bij elkaar. Zo vormen roze en geel een mooie combinatie. Voeg daar eventueel mintgroen of lichtblauw aan toe. Zo maak je je pastel kleurenpalet compleet.

Je hoeft niet direct een pastelkleurige bank te kopen of een muur mintgroen te verven om de pastels in huis te halen. Met een aantal accessoires en details breng je makkelijk kleur in je interieur zonder een radicale make-over uit te voeren. Ook een vrolijke bos bloemen mag niet ontbreken op de eettafel of een bijzettafeltje.

Laat je adviseren

Vraag advies over welke pasteltinten het beste bij jouw woning passen. Wat je woonstijl ook is en welk type raam je ook hebt: het is altijd mogelijk om pastelkleuren voor je raam te hangen of te combineren met je raamdecoratie. Wil je graag weten wat er het beste past bij jouw interieur? Onze stylisten adviseren je graag. Maak een afspraak en we hopen je snel te mogen begroeten voor een persoonlijk advies.