Ontdek de perfecte raamdecoratie voor de keuken

Tips & ideeën voor raambekleding keuken

Ben jij op zoek naar raamdecoratie voor de keuken? In de keuken is het belangrijk dat de raamdecoratie bestand is tegen vet, vocht en vuil. De keuken is ook de plek in huis waar geleefd wordt, dus de raamdecoratie moet niet alleen functioneel zijn. Je kids maken hun huiswerk aan de keukentafel, je ontvangt er vrienden en zet er de heerlijkste gerechten op tafel. Raamdecoratie die bijdraagt aan de sfeer is dus belangrijk. Ontdek welke soorten raambekleding geschikt zijn voor de keuken.

Shutters

Een luxueuze en tijdloze uitstraling in je keuken creëer je met shutters. Met shutters bepaal je zelf de lichtinval. De lamellen van de shutters zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Ook kan je kiezen voor een verborgen bediening of voor een klassieke tilstok. Stel je shutters naar wens samen, zodat deze raambekleding perfect aansluit bij de stijl van jouw keuken. De shutters maak je schoon met een licht vochtige doek of een stoffer.

Jaloezieën van aluminium of hout

Bij jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval doordat je de lamellen kan kantelen. Deze raambekleding wordt op maat gemaakt en is verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes en talloze kleuren. Jaloezieën van aluminium zijn bestand tegen vet en vuil en je kan ze makkelijk schoonmaken met een stoffer of vochtige doek. Jaloezieën van aluminium zijn de perfecte aanvulling in een keuken met een strakke en moderne uitstraling. Houten jaloezieën hebben een luxe uitstraling en staan bij verschillende interieurstijlen. Je maakt ze schoon met een droge doek, stofzuiger of een stoffer. Hou er rekening mee dat jaloezieën van hout niet tegen water kunnen.

Plisségordijnen

Heb je vanuit de keuken zicht op de straat en wil je voldoende privacy? Met plisségordijnen die een top down en bottom up functie hebben, behoud je je privacy en heb je een schitterende lichtinval. Zowel aan de bovenkant als aan de onderkant schijnt het licht naar binnen in je keuken. Plissé gordijnen zijn bovendien sfeervol en tijdloos. Bepaal zelf welke kleur bij jouw keuken past.

Gordijnen

Ademt jouw keuken een landelijke en romantische sfeer? Gordijnen zijn de perfecte aanvulling met een elegante en klassieke uitstraling. Met vitrage creëer je overdag een mooie lichtinval en ’s avonds behoud je je privacy. Let er wel op dat je de gordijnen niet in de buurt van je fornuis hangt of bij de wasbak om vuil te voorkomen. Laat je gordijnen daarnaast periodiek reinigen.