Onderhoud van PVC vloeren met de reinigingsproducten van James

Gebruik de reinigingsproducten van James

Een PVC vloer heeft maar weinig onderhoud nodig. Zo houd je de vloer makkelijk schoon door regelmatig stof te zuigen. Hardnekkiger vuil verwijder je met een vochtige doek. Voeg eventueel wat schoonmaakmiddel voor PVC vloeren toe aan het water. Laat de PVC vloer bij voorkeur natuurlijk drogen. Hierdoor ontstaat een vuilafstotende laag.

Hoe maak ik mijn PVC vloer schoon?

Als je je PVC vloer schoon wilt maken, is het belangrijk om eerst wat meer te weten te komen over de vloer. Zo is de PVC vloer verkrijgbaar in een click en een dryback variant. De click vloer is aan elkaar geklikt en een stuk dikker dan een dryback variant. De dryback vloer is vastgelijmd aan de (betonnen) ondervloer.

Het onderhouden van je click of dryback PVC vloer is in principe niet moeilijk. Elke strook of plank is namelijk voorzien van een vuilafstotende toplaag. Vuil en vocht zal hierdoor niet makkelijk in de vloer trekken. Het is om deze reden niet nodig om elke week te dweilen. Een paar keer per week stofzuigen is voldoende. Mocht de vloer na een feestje toch wat vies zijn, dweil hem dan met een zo droog mogelijke dweil. Voeg eventueel een scheutje schoonmaakmiddel toe aan het water.

Kies altijd voor niet-agressieve schoonmaakmiddelen. Gebruik ook absoluut geen schuurspons. Een schuurspons kan de vloer en de toplaag beschadigen. Om de vloer schoon te maken raden wij de schoonmaakproducten van James aan.

Persoonlijk onderhoudsadvies

Wilt u graag een onderhoudsadvies op maat ontvangen van uw PVC vloer? Bezoek de winkel van Woninginrichting Van Kooten en ontvang advies op maat. Wij maken gebruik van de schoonmaakproducten van James.  Deze producten zijn getest én goedgekeurd door een team van experts en fabrikanten.