Gordijnen: alles wat u moet weten

Het aanbod aan raamdecoratie is grenzeloos, waardoor u voor vele keuzes staat. Kiest u voor romantische shutters, zachte gordijnen, of een praktisch rolgordijn? Wij zijn de wereld van raamdecoratie ingedoken om een paar handige tips en tricks voor u op een rij te zetten. Lees snel verder, want in deze blog vindt u alles over gordijnen.

Het doel van gordijnen

Er zijn verschillende redenen dat mensen gordijnen ophangen voor de ramen. Op de eerste plek zorgen gordijnen of shutters voor privacy. Uw leven binnenshuis wordt netjes afgeschermd van de buitenwereld. Ook zorgen gordijnen voor extra veel sfeer en uitstraling van uw woon- of slaapkamer en is het een mooie aanvulling op het interieur. Gordijnen zorgen voor een demping van het geluid in uw woning, waardoor de kamer niet hol klinkt. U creëert een knusse en warme sfeer wanneer u voor de juiste raamdecoratie kiest.

Verschillende soorten gordijnen

Gordijnen zijn er in allerlei soorten en maten. Allereerst zijn er overgordijnen. Deze gordijnen houden de kou voor een groot deel buiten en zijn lichtdicht. Met overgordijnen creëert u in een handomdraai een warme en gezellige sfeer. Veel mensen kiezen voor dit type gordijn in de slaapkamer, omdat het de slaapruimte goed verduistert. Naast overgordijnen zijn er ook in-between gordijnen. Dit zijn dunnere gordijnen, die vaak een luchtige uitstraling hebben en transparanter zijn dan de dikkere overgordijnen. Wanneer u op zoek bent naar gordijnen die niet zozeer het licht buiten hoeven te houden maar wel het interieur versterken, zijn transparante gordijnen een uitstekende keuze. Overdag beschermen deze gordijnen tegen inkijk en 's avonds dienen ze als ondergordijn.

Hier let u op bij het kopen van gordijnen

Wanneer u heeft besloten welk type gordijnen aansluit bij uw woonwensen, kunt u op zoek. Kies voor een stof die goed aansluit bij de rest van het interieur. Een gordijn met motief of borduurwerk staat bijvoorbeeld erg mooi in een rustig interieur, terwijl een drukker interieur gebaat is bij een uni kleur. Gordijnen gemaakt uit één stuk stof hebben een stijlvolle en luxe uitstraling, doordat dit naden in de stof voorkomt. Voor extra ambiance kiest u voor een kamerhoog gordijn met een dubbele plooi. Hierdoor lijken de gordijnen nog dikker en vallen ze royaal.

Bezoek onze winkel in Veenendaal voor advies op maat

Nieuwsgierig naar onze mogelijkheden? Laat u inspireren in onze winkel. Onze interieurspecialisten helpen u graag om het juiste vinyl te vinden. Wij verwelkomen u aan de Patrimoniumlaan 39-41 in Veenendaal.

WONINGINRICHTING WINKEL