Gaan PVC vloer en verwarming samen?

test

Een PVC vloer kent vele voordelen. Het is geschikt voor woningen en bedrijven omdat het, dankzij een speciale coating, slijtvast is. Daardoor laat het vele belopen geen onuitwisbare sporen na. Wanneer een PVC vloer door moddervoeten, etensresten of haren van huisdieren toch vuil wordt is het makkelijk te reinigen. Zo is de vloer binnen een mum van tijd weer hygiënisch schoon. Bovendien is een PVC vloer in diverse dessins en uitvoeringen verkrijgbaar zodat het bij iedere inrichting past. Wanneer het daarnaast behaaglijk warm aanvoelt zou natuurlijk een extra pluspunt zijn. Maar gaan een PVC vloer en vloerverwarming eigenlijk wel samen? Het antwoord daarop is: ‘ja’.

PVC vloer en vloerverwarming is een energiebesparende combinatie

Een PVC vloer is vervaardigd uit dun materiaal. De onder-warmte zoals dat bij een vloerverwarmingssysteem het geval is wordt hierdoor snel doorgelaten. Een logisch gevolg hiervan is dat een ruimte sneller warm wordt dan bij een ander verwarmingssysteem, zoals radiatoren, het geval is. Ook wanneer een dag afwezigheid de thermostaat opgedraaid wordt zal de vloer, en daarbij de rest van de ruimte, snel opgewarmd zijn. Omdat een vloerverwarming zuiniger is in verbruik bespaart u, in combinatie met een PVC vloer, op deze manier energie. Goed voor het milieu en uw portemonnee!

Een PVC vloer op vloerverwarming leggen

Behalve een lagere energierekening spaart u bij het leggen van een PVC vloer op vloerverwarming ook de kosten van een ondervloer uit. Dit is namelijk niet nodig. Een PVC vloer kan zowel zwevend als verlijmd in combinatie met vloerverwarming gelegd worden. Wel is het zo dat het een specialistisch karwei is wat beter niet door een doorsnee doe-het-zelver gedaan kan worden. Wij raden dan ook aan om dit door een professional te laten doen. Het is namelijk zonde dat het uiteindelijke resultaat toch tegenvalt omdat de expertise van een PVC vloer op een vloerverwarming ontbreekt. Onze interieurspecialisten kunnen u alles vertellen over de diverse mogelijkheden. Niet alleen weten zij alles over de voordelen van vloerverwarming maar ook over de diverse keuze-opties in PVC vloeren. Aan de hand van de collectie kunt u een keuze maken in onze winkel en profiteren van de aantrekkelijke prijzen.