Dupli gordijnen - duette

Raamdecoratie: Dupli

In veel huishoudens is ter raamdecoratie gekozen voor een plisségordijn. Iets minder bekend, maar zeker niet minder mooi, is het dupligordijn (ook wel duette genoemd). Deze lijkt op het plisségordijn, maar is gemaakt met een dubbele stof wat zorgt voor extra voordelen en het heeft een honingraatstructuur.

Dubbele stof

Bij dupligordijnen zijn de koorden en koordgaten niet zichtbaar vanaf de voorkant waardoor ze geheel verduisterend kunnen zijn. Dupligordijnen zorgen voor een goede isolatie in huis door de lucht die tussen de dubbele stof laag komt en zijn daardoor meer energiebesparend dan bijvoorbeeld een plisségordijn. Doordat een dupligordijn de honingraatstructuur heeft en de dubbele stof het licht filtert, geeft het een rustige en warme uitstraling. Wat ook een voordeel is, is dat het mogelijk is om een dupligordijn te nemen dat zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven open kan. Hierdoor kun je kiezen hoeveel licht je naar binnen wilt laten en zorgen voor wat extra privacy.

Verschillende mogelijkheden

Voor lastige ramen zoals draai-kiepramen, driehoeksramen of serres zijn dupligordijnen erg geschikt. Het dupligordijn wordt dan ingespannen op  het raam of op de deur, zodat deze niet gaat klapperen. Ook is het mogelijk om twee verschillende stoffen te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een lichtdoorlatende stof onder een verduisterende stof hangen. Ideaal voor op de slaapkamer. Voor bijna alles kan er wel een oplossing gevonden worden. Er zijn heel veel verschillende kleuren en soorten stoffen verkrijgbaar en zelfs de kleur van het profiel kan worden gekozen. Dit alles maakt het dupligordijn tot een leuk en veelzijdig product.

Meer inspiratie en advies in onze showroom

Woninginrichting van Kooten uit Veenendaal is al meer dan 40 jaar de specialist in zonwering. Bezoek onze showroom aan de Patrimoniumstraat in Veenendaal voor meer inspiratie en deskundig advies. Bel 0318-514457 voor meer informatie.

Gewijzigde openingstijden

Let op: In De vakantieperiode week 28 t/m 34 - 2021 werken wij uitsluitend op afspraak!

Vrij binnenlopen:
Maandag 13.30-17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag 9.30-17.30 uur

Op afspraak: 
Vrijdagavond 18.00-21.00 uur
Zaterdag 9.30-17.00 uur
Bel 0318-514 457 om een afspraak te maken