De voordelen van een marmoleum vloer

Levendige en karaktervolle vloeren
Een marmoleum vloer heeft diverse voordelen. Zo geeft het je interieur een chique uitstraling, passen kleuren zich makkelijk aan aan de ruimte én is marmoleum een duurzaam materiaal. Woonadviseur van Woninginrichting Van Kooten, Jolijn, vertelt wat haar zo aanspreekt in Marmoleum en waarom zij dit zou adviseren.


Makkelijk te mixen en te matchen

Eén van de favoriete kleuren van Jolijn is de tint “Leem”. Jolijn: ‘Van dichtbij zie je dat er nog veel meer natuur tinten in de vloer zitten. Marmoleum is hierdoor een materiaal dat makkelijk te mixen en te matchen is met verschillende interieurstijlen. De kleuren lijken zich telkens als een kameleon aan te passen in verschillende ruimtes.´

Natuurlijke beleving

Het allermooiste aan marmoleum is volgens Jolijn de natuurlijke beleving. De uitstraling van marmoleum is namelijk vergelijkbaar met texturen uit de natuur. Jolijn: ‘je kunt naar het marmoleum blijven kijken en ontdekt telkens een bepaalde regelmatigheid. Toch is het patroon nooit precies hetzelfde, zoals bij een digitale print. Marmoleum heeft hierdoor een levendige look waarmee je een duurzaam, stijlvol en hip interieur creëert’.

Duurzaam

Marmoleum is uniek doordat het de eerste CO2-neutrale vloer ter wereld is. De vlas-en juteplanten die voor de productie worden gebruikt nemen de CO2 namelijk op en onttrekken hierdoor CO2 uit de atmosfeer. Jolijn: ‘Ik vind het belangrijk om voor duurzame materialen te kiezen. Marmoleum heeft bovendien een lange levensduur en kan gerecycled worden’.