Curtain swap: wissel uw gordijnen per seizoen

Wissel de gordijnen in de zomer en in de winter

Raamdecoratie verwisselt u over het algemeen niet zomaar. Om deze reden kiezen veel mensen voor tijdloze en neutrale gordijnen. Toch verschilt de functie van gordijnen per seizoen. Zo zorgen gordijnen in de winter voor warmte. Gordijnen werken isolerend en houden de kou buiten en de warmte binnen. In de zomer voorkomen gordijnen dat het licht naar binnen schijnt. Het is immers niet fijn als de zon precies in uw ogen prikt als u op de bank zit. Dunne gordijnen of vitrage houden het felle zonlicht tegen zonder dat de woning direct erg donker wordt.


Als u optimaal van de voordelen die bepaalde gordijnen u bieden én een mooi interieur wilt genieten, kun je jezelf een tweede paar gordijnen cadeau doen. Zo kiest u voor gordijnen die een mooie match vormen met het seizoen. In de herfst- en wintermaanden worden we bijvoorbeeld beïnvloed door bruine, rode en oranje tinten als we naar buiten kijken. In de lente en zomer is ons uitzicht veel groener. Daarnaast kiest u voor een materiaal die aansluit bij de temperaturen. Velours of wollen raamdecoratie heeft een knusse, sfeervolle en warme uitstraling in de koude maanden. In de warme maanden haalt u met linnen gordijnen de zon in huis.

Tip: U kunt de gordijnen handig opbergen dankzij onze bijgeleverde kapstokken en hoezen. Door de gordijnen in de hoes te bewaren en op te hangen, voorkomt u dat ze gaan kreuken. In het volgende seizoen kunt u de gordijnen dan ook direct netjes ophangen.

Koop gordijnen bij Woninginrichting Van Kooten

De voordelen en eigenschappen van de verschillende soorten gordijnen kunt u het beste zelf ervaren. Laat u daarom inspireren in onze winkel. Hier kunt u onze uitgebreide collectie met gordijnen op uw gemak komen bekijken. Onze woonadviseurs helpen u graag als u een bepaalde kleur of toepassing in gedachte heeft of een persoonlijk advies wilt. Neem eventueel onze stalen een dagje mee naar uw huis om de kleur goed te kunnen bekijken. U bent van harte welkom in onze gezellige winkel aan de Patrimoniumlaan 39-41 in Veenendaal!