5 redenen waarom gordijnen musthaves zijn

Voor elke stijl, kleur of wens

Gordijnen zorgen er niet alleen voor dat de buitenwereld wordt buiten gesloten maar brengen ook sfeer en warmte in het interieur aan. In de wereld van gordijnen is de keuze reuze. Verduisterende of transparante overgordijnenvouwgordijneninbetweens of vitrage: gordijnen zijn er in alle soorten en maten. We geven u een vijftal redenen waarom gordijnen echte musthaves zijn.

1. Sfeericonen

Gordijnen zijn echte sfeericonen. Niet alleen de kleur, ook de stofkeuze zorgt ervoor dat een interieur echt stijl- en sfeervol wordt aangekleed. Al staan er nog zulke mooie meubels in een ruimte, het zijn de details die er toe doen. Wat dat betreft zit u dus met gordijnen altijd goed. De raamdecoratie geeft net de finishing touch in een woning. 

2. Privacy

Gordijnen zorgen ervoor dat inkijk nagenoeg niet mogelijk is. Dit is vooral prettig als een woning zich vlak bij een openbare weg bevindt. Geen pottenkijkers die naar binnen kijken terwijl ze langs komen lopen of fietsen. Vooral wanneer de lampen worden ontstoken is iedere gedaante in een huis goed zichtbaar. Met gordijnen sluit u de buitenwereld buiten en is de privacy gewaarborgd. Bovendien werken ze ook preventief tegen inbraak. Niemand kan immers meer zien wat er zich in de woning bevindt aan kostbare spullen. 

3. Energiebesparend en isolerend

Door de gordijnen te sluiten blijft de warmte tijdens koud weer lekker buiten. Scheelt weer in de energiekosten. Zorg er wel voor dat radiatoren niet afgesloten worden door de gordijnen en ze daardoor hun warmte niet meer kwijt kunnen. Tijdens warm weer is het ook goed om de gordijnen dicht te doen. Zo wordt de warme lucht buiten gesloten waardoor het in een vertrek aangenaam koel aanvoelt. 

4. Akoestiek

Door gordijnen op te hangen komen geluiden, ook van buiten, veel minder hard door. Ze hebben een dempende werking en zorgen ervoor dat er een betere akoestiek in een ruimte is. Erg prettig als u een echte muziekliefhebber bent. 

5. Ontspanning

Tot slot zorgen (verduisterende) gordijnen ervoor dat bijvoorbeeld een slaapkamer aangenaam donker is. Dat helpt u om voldoende te kunnen ontspannen en van een goede nachtrust kunt genieten, zelfs als de zon allang op is!

Gewijzigde openingstijden

Vrij binnenlopen:
Maandag 13.30-17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag 9.30-17.30 uur

Op afspraak: 
Vrijdagavond 18.00-21.00 uur
Zaterdag 9.30-17.00 uur
Bel 0318-514 457 om een afspraak te maken