PVC vloeren - Klik PVC

PVC-vloeren 

De laatste jaren is de grootste trend onder de vloeren de PVC-vloer. Eerder werden deze vooral voor projectgebruik toegepast vanwege het sterke materiaal, maar nu is de PVC-vloer ook in veel woonhuizen te vinden. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een PVC-vloer?

Voordelen van een PVC-vloer

Het mooie aan PVC-vloeren is dat het bijna niet meer te onderscheiden is van een houten vloer. Door de ontwikkelingen van de laatste jaren zijn de dessins natuurgetrouw en zijn zelfs de groeven en noesten voelbaar. Er zijn heel veel verschillende kleuren en patronen te verkrijgen, waardoor er voor iedere stijl en inrichting genoeg keuzemogelijkheden zijn. Een ander voordeel is dat een PVC-vloer een erg goede slijtlaag heeft die lang mee kan. Ook is de PVC-vloer zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming. Dit komt doordat het PVC rechtstreeks op de vloer gelijmd wordt, waardoor er geen luchtlaag tussen zit die de warmte tegenhoudt. De vloeren zijn goed bestand tegen water en vocht, omdat het een kunststof vloer is. Dit zorgt ervoor dat het product makkelijk schoon te houden is met een matte cleaner.

Klik-PVC of verlijmen

Verlijmbaar PVC zorgt voor het beste resultaat en vormt de grootste categorie in PVC-vloeren, maar er is ook een andere optie; namelijk klik-PVC. Klik-PVC verschilt bijna niet van laminaat in de manier van leggen. Hier moet een isolerende onderlaag onder, zodat er geen doortekening ontstaat en er horen plinten bij voor de afwerking. Vooral in appartementen is Klik-PVC goed te gebruiken, omdat hier ook een 10 DB ondervloer onder gelegd kan worden die het geluid dempt volgens de wettelijke regels. Het voordeel van klik-PVC is dat het toegepast kan worden als renovatie, omdat het zichzelf uitvlakt door de tussenlaag van HDF. Hieronder zit een kurklaag die zorgt voor extra isolatie en warmte. De vloer kan eventueel mee verhuisd kan worden, omdat het los gelegd wordt.
Bij verlijmbaar PVC wordt de ondergrond eerst geëgaliseerd, zodat de vloer vlak en spiegelglad is. Daarop komt een laagje lijm waarop de PVC stroken of tegels vastgelegd worden.

PVC is een mooi product welke een kamer een rustige en rijke uitstraling geeft door de matte laag. Er zitten veel voordelen aan ten opzichte van andere materialen en er zijn genoeg mogelijkheden te verkrijgen!

Merken PVC-vloeren

Woninginrichting Van Kooten Veenendaal verkoopt o.a. de volgende merken PVC-vloeren: Viva floors, Therdex, Mflor, Ambiant.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik ben op de hoogte van wat er met mijn persoonsgegevens gebeurt en ga akkoord met de privacyverklaring.